Lily Vo

Ik ben Lily Vo, 38 jaar en ondernemer in Nederland. Ik ben als bootvluchtelinge in 1979 in Nederland gekomen en dit heeft mijn leven gevomd. Als je bedenkt dat 70% van de bootvluchtelingen het niet heeft gered....

Het heeft me doen inzien dat je elkaar als mensen nodig hebt en dat je de zwakke mens en de mens in moeilijkheden moet helpen. Ik woon in Nederland 31 jaar, ik hou hartstochtelijk veel van dit land. Ik heb hier de kansen en de mogelijkheden gekregen.

Ondernemen is voor mij dan ook niet genoeg. Ik wil ook maatschappelijk betrokken zijn. Daarom zette ik mij vanaf mijn 16e jaar in voor maatschappelijke projecten. Ik begon als tolk voor de Vietnamese gemeenschap. Sinds 2001 organiseer ik voor de scholen in Noord Holland educatieve en ontwikkelingsprojecten voor de kids, en probeer ik het bedrijfsleven warm te maken voor verschillende samenwerkingsprojecten met de scholen.

Nog maar pas geleden, los van Mrs. Globe, mocht ik meedoen aan een project van het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam. Ik was daar coureur en ik had een schattig jongetje naast me dat aan kanker leed. Maar voor het moment kon hij zijn ziekte vergeten en was hij even gewoon een blij kind. Ik zal de glinstering in zijn ogen nooit vergeten. Op dat moment besefte ik dat ik mij moet blijven inzetten voor dit soort maatchappelijke projecten. Dat geeft me zoveel voldoening en dat is ook de reden dat ik mij ingeschreven heb voor Mrs. Globe.

Voor Mrs Universe is niet alleen de uiterlijke schoonheid doorslaggevend. Het innerlijk en de persoonlijkheid zijn ook belangrijk. Dat sprak mij aan want dat vind ik ook. Bovendien kan ik door deelname aan de Ms Earth verkiezing extra aandacht vragen voor maatschappelijke projecten en meer instellingen en bedrijven interesseren voor maatschappelijke betrokkenheid.

Mijn levensmotto is: het maakt niet uit wie je bent en wat je doet, het maakt uit dat je weer opstaat als je valt. Dat je vecht voor je principes en je idealen. Dat is voor mij de kern van de persoonlijkheid. Dat is de kracht van de vrouw. Ik heb gezien en geleerd dat zelfbewustheid, zelfstandigheid, zelfvertrouwen een vrouw zo onweerstaanbaar maakt.

Die kracht zorgt ervoor dat ze straalt en haar zo mooi maakt.

Dat is schoonheid!!!

Dan maakt het niet uit of je 18 of 80 bent.

Pic
Pic

Levensmotto

Het maakt niet uit wie je bent en wat je doet, het maakt uit dat je weer opstaat als je valt.

Mrs Globe NL

2010

Ms Earth NL

2011

Mrs Universe NL

2012